Stichting MuziekPlatform Oost

Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging brengt zeldzaam stuk op de planken

Eendracht Aalten wil publiek kennis laten maken met veelzijdigheid van orkest

Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging uit Winterswijk en Christelijke Muziekvereniging De Eendracht uit Aalten geven vrijdagavond 30 oktober samen een concert in theater De Hanzehof in Zutphen. Het concert komt voort uit de HRSFTWND-concertreeks die momenteel door het Oosten van het land toert. Het concert begint om 20.15 uur.

De Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging schotelt de bezoekers van het concert een programma voor met stukken van onder andere Dmitri Shostakovich en Philip Sparke. Hoogtepunt van het concert wordt Grimm’s Fairytale Forest van Jan van der Roost. “Dit stuk is nog bijna nooit uitgevoerd in Nederland,” vertelt Ineke Beusink van de muziekvereniging uit Winterswijk.

Het stuk Novorossiisk Chimes van Dmitri Shostakovich wordt naar een arrangement van Hendry van Loo gespeeld. De arrangeur staat die avond ook voor het orkest, als dirigent.

Eendracht Aalten wil veelzijdigheid laten zien
De andere helft van het concert in De Hanzehof wordt verzorgd door Christelijke Muziekvereniging De Eendracht uit Aalten. Karin Kraaijenbrink vertelt namens het orkest: “Wij willen de concertbezoeker graag kennis laten maken met de veelzijdigheid van een orkest. Het optreden omvat daarom nummers met rustige klanken die de bezoekers laten wegdromen bij het warme fraaie geluid van fanfare en harmonie.”

Maar wie muzikaal vuurwerk wil, wordt ook op zijn wenken bediend. “Maar we spelen ook opzwepende en bombastische muziek. Dan zetten we iedereen op het puntje van zijn stoel,” aldus Kraaijenbrink.

Over HRFSTWND
HRFSTWND is de grootste concertreeks van Nederland en doet tussen 26 september en 20 december elf verschillende locaties aan in Overijssel en Gelderland.
HRFSTWND biedt amateurorkesten binnen de blaasmuziek de kans te spelen op een groot podium. En die kans verdienen ze, want het zijn vaak toporkesten die bestaan uit een mix van amateurs en professionals.

Kaarten voor het concert op 30 oktober zijn te koop vanaf 15 euro en te bestellen via De Hanzehof in Zutphen.